Meubilair voor de Ford Transit Custom (vanaf 2012)

History Reinvented

Historie opnieuw uitgevonden?

Begin jaren ’50 van de vorige eeuw werden er door het Britse merk ‘Dormobile’ al kampeerbusjes gebouwd. Eerst op basis van een Bedford bestelbusje. ‘A bedroom on Wheels’ luidde indertijd de wervende reclameslogan. Later, in het begin jaren de ’60, vormde de Volkswagen Transporter het platform voor deze kampeerbusjes. 

Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd: meer comfort, meer luxe, meer technische snufjes en vooral.. meer plastic. 

Bij het ontwerpen van ons interieur hebben we ons laten inspireren door de interieurs uit de jaren ’50 en ’60. Met eerlijke en duurzame materialen. Met opklapbare bankjes die makkelijk om te toveren zijn naar een loungebank of een bed. Met de sfeer en warmte van de ouderwetse caravan. En daar zijn we (volgens velen) in geslaagd. 

Kijk maar eens goed naar de advertentie van Dormobile uit het begin van de jaren ’60. Daar lijkt ons interieur toch verdacht veel op? Uiteraard hebben we allerlei innovaties en ‘handige dingen’ uit deze tijd doorgevoerd in ons ontwerp. De gezellige en warme sfeer roept gevoelens op aan de ouderwetse kampeerwagen. En dat was precies onze bedoeling. Vandaar onze slogan ‘History Reinvented’. 

Team Camper-interieur.nl